
Acest articol este în scop educațional și nu constituie consultanță juridică, financiară sau fiscală. Pentru sfaturi specifice aplicabile afacerii dvs., vă rugăm să contactați un profesionist.
Conform defalcării costurilor, începerea unui salon poate costa oriunde de la 62.000 Euro pentru o locație fizică mai simplă de salon până la 500.000 Euro pentru un salon mai complex. Costurile de – pornire pentru orice afacere de salon pot varia semnificativ, dar depind în mare măsură de:
- Dimensiunea salonului
- Locaţie Licențe și permise
- Structura afacerii (adică, închirierea scaunelor versus angajarea angajaților)
- Echipamente
- Costuri operaționale
- Eficacitatea marketingului
- Optimizarea programării dvs
Deoarece scopul tău este ca salonul tău să fie profitabil cât mai repede posibil, cel mai bun mod de a face asta este cu puțină planificare: stabiliți costurile de pornire a salonului, estimați-vă potențialul de venituri și găsiți pragul de rentabilitate.
În primul rând, determinați costurile fixe pe care le suportați lunar. Costurile fixe sunt cheltuielile salonului dvs. care nu se modifică odată cu volumul vânzărilor și sunt de obicei nenegociabile (le numim fixe dintr-un motiv). Unele dintre acestea includ:
- Asigurare
- Contract de închiriere
- Utilități
- Echipamente
Costurile variabile, pe de altă parte, sunt mai ușor de manipulat, ceea ce vă poate ajuta să reduceți costurile și să economisiți bani. Acestea sunt costurile forței de muncă și ale materialelor care se modifică odată cu volumul vânzărilor. Costurile variabile asociate cu deschiderea unui salon includ:
- Costurile forței de muncă
- Produse și instrumente folosite de coafuriștii
- Costurile de transport și livrare pentru reumplerea produsului de păr
- Publicitate și marketing
După ce determinați lunar cheltuielile salonului dvs., ar trebui să creați o prognoză a veniturilor pentru primul an și apoi să determinați pragul de rentabilitate, care este locul în care veniturile și cheltuielile dvs. se reduc reciproc.
Folosiți aceste informații – cheltuielile și veniturile estimate – pentru a crea un buget care să vă mențină pe drumul cel bun și să vă ajute să evitați cheltuielile excesive.